Scroll Top

Full body trening 1

FULL BODY TRENING 1

VajaŠtevilo delovnih serijŠtevilo ponovitevDodatne opombe
A1: Lat Pulldown38-10Pavza 2-3 minute
B1: Incline DB press38-10Pavza 2-3 minute
C1: Leg press310-15Pavza 1-2 minute
D1: DB Split squat310-15 (vsaka noga)Pavza med serijami 1-2 minute, pavza 30-60 sekund med nogama
E1: Incline DB biceps curl315-20Takoj poveži z E2
E2: Rope triceps pushdown315-20Pavza 1 minuta


A1: Lat Pull down

Palico s podprijemom primeš v širini ramen, s spodnje strani, tako da so dlani obrnjene nazaj. Trup rahlo nagneš nazaj in izbočiš prsni koš.

Gibanje začneš tako, da povlečeš palico navzdol proti prsnemu košu in stisneš lopatice skupaj pri tem pa gredo roke ob telesu. Med izvajanjem giba paziš, da palice ne vlečeš z zagonom.

B1: Incline DB press

Naklon klopi nastaviš med 30° in 45°.

Eno za drugo uporabi stegna, da dvigneš utež do začetnega položaja z iztegnjenimi rokami. Obrni zapestja tako, da so dlani obrnjene naprej, potisni lopatice v klop in rahlo usloči hrbet hrbet.

Začni gib tako, da med vdihom kontrolirano spustiš uteži in raztegneš prsni koš. V spodnjem delu giba lahko položaj malenkost zadržiš nato pa z izdihom in stiskom prsnih mišic uteži dvigneš v začetni položaj.

C1: Leg press

Zavzemi začetni položaj s hrbtom pritisnjenim na blazino in nogami na platformi za noge v širini ramen. Višina stopal je lahko nekje na sredini platforme.

Drži svoje jedro napeto in hrbet naslonjen na blazino (bodi pozoren, da ne pride do zasuka medenice), z upogibom nog spusti ploščad k telesu. Poskrbi, da bo spust počasen in nadzorovan.

Ko dosežeš točko, ko so stegna čim bližje prsnemu košu (ne pride do zasuka medenice), lahko začneš s fazo pritiska. Izdihni in se platformo potisni v začetni položaj.

D1: Split squat

Priskrbi si uteži primerne teže. Z rokami ob strani telesa se spusti v izpadni korak nazaj. To je tvoj začetni položaj pri čemer je razdalja med peto sprednje noge in kolenom zadnje noge nekje za 2 pesti.

Iz začetnega položaja sledi kontroliran dvig navzgor pri čemer obe nogi ostaneta v svojem začetnem položaju. Sledi kontroliran spust do tal.

E1: Incline DB biceps curl

Ulezi se na klop, nagnjeno pod kotom približno 45°. Roke iztegni ob straneh telesa, pravokotno na tla, dlani so obrnjene ena proti drugi. To je začetni položaj.

Začni gibanje tako, da dvigneš uteži navzgor in pri tem stisneš biceps. Komolci morajo delovati kot tečaj, pri čemer je podlaket edini gibljivi del. Med gibanjem zasukaj zapestja od dlani, obrnjenih navznoter, do dlani, obrnjenih navzgor. Ne uporabljaj zagona, da bi dvignili uteži.

Ko je bicepsi v največji kontrakciji, gib za sekundo zadrži in nato z izdihom kontrolirano iztegni roke v začetni položaj.

E2: Rope triceps pushdown

Za vajo uporabiš nastavek z vrvjo. Začetni položaj je v zgornjem delu, kjer je komolec pokrčen pri tem pa je kabel napet do te mere, da že čutiš triceps.

Iz začetnega položaj kontrolirano iztegneš komolec in pri tem stisneš triceps. Iz spodnjega položaja nato kontrolirano vrneš komolec v začetni položaj.