Scroll Top

Jedilnik za hujšanje

Ali pišeš tudi jedilnike?

Moj odgovor je seveda NE.

Glavni razlog je da je pisanje jedilnikov popolna neumnost ?

Jedilniki DELUJEJO

Razvili so jih za populacijo ljudi, ki jih potrebujejo. To so ljudje, ki imajo zdravstvene težave in jim mora temu primerno nekdo urediti prehrano. V fitnes industrijo pa so prišli preko tekmovalcev in trenerjev, ki so z njihovo pomočjo naredili ekstremne transformacije.

Čakaj zakaj pa so potem jedilniki neumnost? ?

Ker vi niste Bodybuilding tekmovalec‼️Če bi bili nebi potrebovali osebnega trenerja ali prehranskega svetovalca.

Vsak se je v trenutni situaciji znašel zaradi svojih problemov. Debeli nismo po svoji lastni izbiri, ampak je debelost posledica nečesa. Za uspeh moramo to prepoznati in odstraniti iz svojega življenja. Temu se reče sprememba ŽIVLJENSKEGA STILA. Moramo pa spremeniti NAŠ življenski stil.

Po kakšni logiki nekdo s 100+ kilogrami potrebuje jedilnik nekoga, ki želi svoj odstotek maščobe znižati iz 8% na 7%?

Brez kakršnega koli problema bi vam dal svojo rutino znižanega vnosa. Bi z njo shujšali? 1000% ?

Sedaj pa vprašanje? Moj znižan vnos je zame fizično in psihično naporen do te mere, da me komaj trpi lastna punca in kljub moji ekstremni vztrajnosti komaj zdržim mesec takšnega režima. Koliko časa bi potem zdržali vi? Kaj bi naredili, ko bi bilo tega režima konec?

In zato ne pišem jedilnikov.

Delam pa z vsemi mojimi strankami prehranski coaching, kjer analiziram njihovo prehrano, jim pomagam tudi s seznamom smiselnih obrokov nato pa konstantno sodelujem z njimi (online coaching in sestanki) in jim pomagam pri spreminjanju njihove prehrane. Sem kot siten fotr, ki stalno preverja kaj se z njimi dogaja ?

Slabost takšnega sistema? Stranka mora v to vlagati energijo. Ja sami si pišete jedilnike in vodite prehranski dnevnik.

Prednost takšnega sistema? DELUJE

Jezi me, da vsi želite sodelovati samo v primeru pisanja jedilnikov. Pa ne zato, ker nič ne zaslužim. Jezi me, ker sem običajno že deseti osebni trener, ki naj bi vam sestavil jedilnik. Mislite, da bo z mojim jedilnikom kaj drugače?

Ste že slišali, da je norost pričakovati spremembe, če nič ne spremenite ?