Scroll Top

Naredi plan DEMO

naredi plan

Če boš pripravljen bo vse postalo veliko lažje.

Sprememba naših navad vsekakor ni enostaven proces. Kar na enkrat je naša naloga, da počnemo stvari, ki jih nismo navajeni in to za nas predstavlja stres. Tega pa nam niti malo ne olajšuje tempo sodobnega življenja. Zelo hitro spreminjanje naših navad postane težko zato nad tem obupamo.

V primeru, da malenkost bolj podrobno analiziramo naš vsakdan in glede na to planiramo prehrano in aktivnost bo sledenje začrtanemu planu postalo enostavnejše in bolj izvedljivo.

Kadar na določene stvari nismo pripravljeni običajno iščemo tiste hitre in enostavne rešitve. Te pa običajno niso najboljša izbira glede na naše cilje.

Se ti je že zgodilo, da si imel natrpan urnik in se za malico ustavil v trgovini? Kaj se je takrat znašlo na blagajni?

Običajno je to sendvič. V resnici pa nam trgovina nudi ogromno možnosti za sestavo uravnoteženega obroka. A ker nismo pripravljeni izberemo najbolj očitno in enostavno izbiro.

Kaj pa kosilo, ko res ni časa in samo letamo od opravka do opravka?

Tukaj zelo hitro pride rešitev v obliki pice, bureka, čevapčičev, … Seveda s tem ni nič narobe, če se to zgodi občasno.

Se pa lahko na takšne dneve vnaprej pripravimo in si zagotovimo uravnotežene obroke, ki nam bodo omogočili, da bomo sledili svojim ciljem tudi v bolj stresnih trenutkih.

Predpriprava hrane ti je vsekakor lahko v veliko pomoč pri držanju konstantnega deficita in s tem uspešnemu korakanju proti izgubi maščobe.

Pri predpripravi obrokov ni vedno potrebno pripraviti vseh obrokov v celoti. Dan prej lahko le pripraviš določeno hrano in si s tem skrajšaš čas priprave naslednji dan. Ko pripravljaš obroke lahko določen obrok pripraviš v večjih količinah in si tako zagotoviš večje število obrokov.

Super primer je moja Fit Miška, ki so ji veliko težavo pri izgubi maščobe povzročale testenine. Naporen dan je pomenil, da je čas za hitro kosilo. Na vrsti so bile testenine, ki jih je prelila z omako iz kozarca. Takšne omake so nabite z maščobami zato je njihova kalorijska vrednost zelo visoka. To pa pomeni, da testenine hitro postanejo kalorijska bomba.

Rešitev za to, je v resnici zelo preprosta. Dan prej je zvečer na koščke narezala meso in zelenjavo. Ko je bil naslednji dan čas za kosilo je skuhala testenine med tem pa je popekla zelenjavo in piščanca. V enakem času je namesto kalorijske bombe pripravila okusne in uravnotežene testenine. Najbolj pomembno pa je, da ji je takšen obrok omogočal držanje deficita.

Planiranje prehrane pa ti bo v pomoč pri še enem zelo pomembnem koraku.

V primeru, da boš nekaj energije vključil v planiranje obrokov boš to prenesel tudi v pripravo nakupovalnega seznama. Ob spremembi prehranskih navad je namreč zelo pomembno, da se na to pripravimo in svoj hladilnik/omaro napolnimo s tistimi boljšimi izbirami.